I Sverige var var nästan hälften av de sålda bilarna i fjol laddbar. I dag rullar runt 320.000 laddbara bilar på de svenska vägarna, vilket motsvarar cirka 6 procent av den totala flottan. Till 2030 spås det antalet ha stigit till 2,5 miljoner.

Och för att elbilarna ska rulla krävs det laddning. I nuläget finns det cirka 14.500 publika laddplatser, enligt statistik från Power Circle. Var de finns och hur de används har man totalkoll på. Men det dominanta laddningsalternativet, hemmaladdning, har ingen någon särskilt bra koll på. Det saknas helt enkelt officiell data. Man vet inte var laddarna finns, eller vilken kapacitet de har. Det gör det, enligt SEI:s rapport, i princip omöjligt för beslutsfattare att göra underbyggda beslut kring mål och insatser för att öka tillväxten av elbilar.

”Vi har inte riktigt kommit så långt med datainsamling för hemmaladdning jämfört med publik laddning där tillgång till data är mycket bra. Hemmaladdning har fått sköta sig lite själv. Nu börjar det bli viktigare att ha koll på den,” säger forskaren Maria Xylia till DI.

Läs artikeln i sin helhet här .