Skip navigation
Media coverage

Carlsen och Linnér i SvD: Bojkotta inte Ryssland från miljömötet

Vi måste tvinga oss att se bortom den akuta krisen. Parallellt med stödet för Ukraina, måste vi värna det internationella samarbetet kring gemensamma miljöutmaningar, skriver Henrik Carlsen och Björn-Ola Linnér.

Published on 27 March 2022
Media coverage contact

Jenny Wickman

I en debattartikel i Svenska Dagbladet den 27 mars 2022 skriver Henrik Carlsen, Senior Research Fellow på SEI, och Björn-Ola Linnér, professor vid Linköpings universitet och programchef för Mistra Geopolitics, om varför Ryssland inte bör bojkottas från det internationella miljömötet Stockholm+50 som hålls i Stockholm den 2–3 juni.

“Det är ofrånkomligt att de ökade spänningar mellan stater och de geopolitiska skiften vi nu ser spiller över på det internationella miljö- och klimatsamarbetet, inklusive Stockholmsmötet i juni. Men vi måste tvinga oss att också se bortom den akuta krisen. Idag är en europeisk stats hela existens hotad, och på sikt kan detta hota hela den europeiska säkerhetsordningen. Parallellt med att vi gör allt för att stödja Ukraina i dess kamp mot invasionen, måste vi säkerställa att det internationella samarbetet kring gemensamma miljöutmaningar fortsätter. Stockholm+50 och efterföljande klimat- och miljöförhandlingar blir än viktigare som plattformar för internationell dialog, och därför bör Ryssland inte bojkottas från det internationella miljösamarbetet,” skriver Carlsen och Linnér.

Här kan du läsa artikeln i Svenska Dagbladet.

Medverkande

Profile picture of Björn-Ola Linnér
Björn-Ola Linnér

SEI Affiliated Researcher

Henrik Carlsen
Henrik Carlsen

Senior Research Fellow

SEI Headquarters

Design and development by Soapbox.