Skip navigation
Media coverage

SvD: “Klimattungviktare möts i Stockholm”

“Sluta deppa, börja handla! Det är budskapet i den rapport om klimat och miljö som nu ges ut. Om två veckor drar FN:s miljökonferens Stockholm 50+ igång,” skriver SvD:s Mikael Törnwall i en artikel inför rapportsläppet av ‘Stockholm+50: Unlocking a Better Future‘.

Published on 18 May 2022
Media coverage contact

Jenny Wickman

Den 2–3 juni är Stockholm samlingspunkt för konferensen Stockolm 50+. En rad tungviktare väntas delta, inklusive FN:s generalsekreterare António Guterres, USA:s klimatsändebud John Kerry samt flera klimat- och miljöministrar. Konferensen har sitt namn efter att det är 50 år efter att FN höll sin första miljökonferens i just Sveriges huvudstad, år 1972.

“Många trender pekar nu i fel riktning. Vi pratar om en planetär kris med klimatuppvärmning. Det handlar om resursanvändning och hotad biologisk mångfald,” säger Åsa Persson, forskningschef på SEI.

Henrik Carlsen, medförfattare till rapporten säger till Svd att han för bara några månader sedan svängde från att vara i huvudsak pessimist till att se mer positivt på utvecklingen.

“Två saker gör mig ändå optimistisk. Jag ser att ungdomars perspektiv och det långsiktiga perspektivet kommer fram mer och mer tydligt i de här frågorna.”

Läs artikeln i sin helhet här.

Läs rapporten (på engelska)

Med

Måns Nilsson
Måns Nilsson

Executive Director

SEI Headquarters

Åsa Persson
Åsa Persson

Research Director and Deputy Director

SEI Headquarters

Henrik Carlsen
Henrik Carlsen

Senior Research Fellow

SEI Headquarters

Design and development by Soapbox.